Over mij

Ik stel mijzelf graag even aan je voor.

Mijn naam is Walfried Giltjes. Ik ben getrouwd met Maria en samen hebben we drie kinderen. We wonen in de buurt van Haarlem in een huis dichtbij de duinen en het strand.  Een plek waar ik dan ook graag kom om te wandelen of te sporten.  Ik houd van buiten zijn, sporten, lezen, nieuwe dingen beginnen, reizen, maar ik ben ook heel graag lekker thuis met m’n gezin en vrienden.

Een stukje geschiedenis
In mijn tienertijd leerde ik Jezus kennen. Een levens veranderende ervaring voor mijzelf maar ook voor mijn ouderlijk gezin. Er moest ook echt wel wat gebeuren in mijn leven, want het ging niet de goede kant op.  God greep mij in mijn nekvel en zette mij weer op het juiste spoor.

Na mijn MTS bouwkunde heb ik enkele jaren gewerkt als bouwkundig opzichter bij verschillende woningbouw verenigingen. Langzaamaan groeide in mij het verlangen om iets anders te doen en op wonderlijke wijze belandde ik in 2002 voor de klas als bouwkunde docent.  Na een studie tijd aan de pedagogische technische hogeschool heb ik uiteindelijk 14 jaar als docent gewerkt aan een ROC, waarvan 11 jaar fulltime.

Mijn droom
Na 11 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben kwam een langverwachte droom in vervulling. Begin 2013 werden we ingezegend als mede-voorgangers in Shelter-Haarlem.  Dat was de periode waar het idee voor deze blog ontstond.  Daar kun je meer over lezen in krachtige mensen. Het heeft uiteindelijk nog 4 jaar geduurd voordat ik er daadwerkelijk mee ben begonnen, maar het onderwerp krachtige mensen is een thema dat altijd sterk in mijn hart heeft geleefd.

Begin 2016 werden wij ingezegend als senior voorgangers van Shelter Haarlem. Het begin van een groot avontuur.  Een avontuur wat nog lang niet af is en waar ik zeker nieuwe dingen zal gaan leren.

Een gemeente die bestaat uit krachtige mensen is een droom die continue in ontwikkeling is.  Mijn verwachting is niet dat er een dag zal komen waarop we kunnen zeggen:  “zo, we zijn er,  eindbestemming van de droom behaald”.  Het verlangen om het leven in volheid te leven waar Jezus voor gekomen is, is een ontdekkingsreis die ons hele leven zal duren. Het gaat niet om het eindplaatje, maar om de reis er naar toe. Onderweg maken we van alles mee en al die ervaringen, mooie en moeilijke, zijn ingrediënten om krachtiger te worden.

Ik zie er naar uit dat ook jij meer en meer het leven in volheid zal ontdekken, dat jouw leven een getuigenis zal zijn van een onbeschrijflijke goede hemelse Vader!