Over krachtige mensen

Welkom. Leuk dat je hier een bezoekje brengt.

Het thema krachtige mensen is voortgekomen uit een persoonlijk verlangen, een droom voor de kerk.  Ik geloof dat het verlangen naar een krachtige kerk ook een verlangen is van God voor de kerk in Nederland. Dat klinkt gelijk wel erg groot maar toch zie ik het om mij heen gebeuren. Katholieken, protestanten, baptisten, pinkstermensen en charismatische mensen, overal zijn christenen die een sterk verlangen hebben naar meer van Gods kracht.  De muren tussen de verschillende kerken en denominaties worden kleiner en het gezamenlijke verlangen naar meer groeit. Wat een voorrecht om in deze tijd te leven!

Een krachtige kerk
Het thema krachtige mensen heb ik bewust gekozen. Wat mij is opgevallen is dat we als christenen niet altijd weten wie we zijn in Christus.  Menig christen ziet zichzelf als zwak, krachteloos, zondig en met beperkte impact. Zolang we dit blijven geloven zullen we de volheid van Gods kracht niet ervaren.

Krachtige mensen zijn geen superhelden. Het zijn ook geen mensen die geen fouten maken. Krachtige mensen hebben hun leven overgegeven aan Jezus Christus en leven hun leven in Zijn kracht.  Een krachtig leven waar ik naar verlang ziet er ongeveer als volgt uit.

Krachtige mensen:

  • weten wie zij zijn in Christus.
  • zijn vrij en emotioneel gezond.
  • hebben het karakter van God.
  • hebben geleerd om het bovennatuurlijke leven met de Heilige Geest te integreren in hun dagelijks leven.
  • zijn als vaders en moeders.
  • zijn vernieuwd in hun denken.

Ik zou het lijstje aan kunnen vullen maar waar het om gaat is dat we het leven ontdekken waar Jezus voor gekomen is.  Hij vertelt daar zelf over in Johannes 10:10   “…Maar ik ben gekomen om hen te geven een leven in volheid.”

Ontdek meer
Wat een avontuur om dat te mogen ontdekken, een leven in volheid! Dat is pas krachtig leven! Ik heb een besluit genomen om dat leven te ontdekken, zodat mijn leven een krachtig getuigenis zal zijn van de goedheid van mijn hemelse Vader!

Met de blogs op deze site wil ik je inspireren, prikkelen en uitdagen om samen krachtiger te worden. Als jij hetzelfde verlangen hebt, meld je dan aan voor de blog.

Op naar een avontuurlijk leven met God.