#006 krachtige besluiten

#006 Maak krachtige beslissingen 

Een tijdje terug vierden we Pinksteren. Het verhaal over Pinksteren kun je terug lezen in de eerste twee hoofdstukken van het boek handelingen. In meerdere opzichten een fascinerend verslag van de uitstorting van de Heilige geest.

Vlak nadat Jezus de uitstorting van de Heilige geest had aangekondigd verdween hij plotseling. Zijn discipelen die vol verbazing naar de lucht stonden te staren werden aangesproken door twee engelen.  Na een kort gesprek keerden de discipelen terug naar de stad en sloten zich op in een bovenkamer. Na enkele dagen van gebed neemt Petrus het woord en stelt voor om een vervanger te kiezen voor Judas, die de groep verlaten had… Er zijn twee gegadigden, Justus en Mattias. Twee geschikte mannen maar wie moesten zij kiezen?  Wat moesten zij doen, welke beslissing moesten zij nemen? De kersverse leiders van de kerk, die op het punt stond geboren te worden, kozen een nieuwe leider….door een lootje te trekken! 

Stel je eens voor dat er in jouw gemeente op een zondagochtend nieuwe oudsten worden gekozen.  De voorganger haalt de twee kandidaten naar voren en zet ze tegenover elkaar. En dan klinkt er vanaf het podium:  steen, papier, schaar.   Ah, allebei steen, jammer.  Nog maar een keer…..  Dat komt niet erg daadkrachtig over. Petrus, die op dat moment de leiding nam, had een voorstel kunnen doen.  Ze hadden kunnen stemmen, desnoods anoniem. Maar Petrus koos voor een externe manier van leiding, een manier die buiten zichzelf lag. Hij koos voor het lot.

Maar toen gebeurde het!  Een hemels geluid vulde het huis en de mensen uit de stad kwamen uit alle straten en steegjes naar het huis.  Ze hoorde een geluid wat zij nog nooit eerder hadden gehoord. Ze hoorden niet alleen het geluid uit de hemel maar ook het geluid uit de monden van de apostelen die in vreemde talen spraken. De mensen begrepen er niets van en bespotte de situatie.

Petrus staat op en spreekt de menigte toe met een ongekend krachtige preek.  Hij legt, zonder enige twijfel haarfijn uit wat er precies gebeurd.  De mensen worden geraakt door de boodschap en stellen Petrus de vraag, wat moeten we doen? Een bekende vraag maar dit keer kiest Petrus niet voor externe leiding. Hij heeft geen lootje meer nodig.  Hij is vervuld met de Heilige geest, de geest van waarheid en hij weet wat hij moet doen!  Petrus is spat helder als hij zegt; bekeer je en laat je dopen.

Petrus veranderde van een man die een lootje nodig had bij een relatief kleine gebeurtenis in een krachtige leider die een besluit kon nemen in een omvangrijke situatie. Hoe? door de vervulling met de Heilige Geest. 

Petrus veranderde van een man die een lootje nodig had in een krachtige leider die een besluit kon nemen. 

Hetzelfde geldt voor jou en mij.  Als jij vervuld bent met de Heilige geest veranderd dat alles! Je bent gevuld met hemelse waarheid, wijsheid, liefde en kracht. Geen enkele situatie in jouw leven is groter dat de beslissingskracht die in jou woont. Een leven na Pinksteren is een groot avontuur en absoluut noodzakelijk om het leven in al zijn volheid te ontdekken wat Jezus jou wil geven.

Wees je bewust van Gods beslissingskracht in jou en maak er onvergetelijke dag van!

 

Please follow and like us:

2 thoughts on “#006 krachtige besluiten

  1. Super! Sta nu voor een belangrijke beslissing en moest ook aan deze tekst denken:
    “And let the peace of God rule in your hearts, to which also you were called in one body; and be thankful.”
    ‭‭Colossians‬ ‭3:15‬ ‭NKJV‬‬

    Gods Geest geeft ons vrede. Heb ik geen vrede? Dan breng ik mijn situatie opnieuw bij God.

  2. Een sterke en krachtige boodschap, eentje die mij bij gaat blijven. Gericht op de grote opdracht en geleid door de Heilige Geest. Dank voor je onderwijs!

Comments are closed.